Over mij

Over mij

 

Mijn naam is Laura Hoving, ik ben 30 jaar oud en woon sinds juli 2012 in Zuidlaren.
Hier woon ik samen met mijn partner Elwood, onze zoon Ivar, dochter Mare, hondje Marley en kat Brody, ook hebben we wat kippen buiten rondlopen.
Na mijn opleiding ben ik gelijk aan het werk gegaan op het kinderdagverblijf en op de buitenschoolse opvang. Maar na 2 jaar als invalkracht gewerkt te hebben, wilde ik toch voor mijzelf beginnen!
Sinds 2013 ben ik al gastouder, het bevalt erg goed en ik heb elke dag een leuke groep kinderen.

De opvang bevindt zich in een bijgebouw naast ons huis. Deze ruimte is volledig ingericht om de ontwikkeling van de kinderen optimaal te stimuleren.

Van maandag t/m donderdag vang ik kinderen op van 7:30 tot 18:00 uur.
De kinderen komen vaste dagen, dus ik bied geen flexibele opvang.

De kinderen zijn 0 tot 4 jaar oud.

Buitenlandse Stage

Het laatste jaar van mijn opleiding ben ik twee maanden op buitenlandse stage geweest naar Denemarken. 
Hier liep ik stage op een buiten kinderdagverblijf. Hier verbleven kinderen van ongeveer 3 tot 5 jaar oud, op een opvang buiten in de natuur. De kinderen gaan in Denemarken pas met 5 jaar naar de basisschool.

De kinderen werden eerst door de ouders naar het “normale” kinderdagverblijf gebracht, en vanuit daar vertrokken ze met een grote groep kinderen in een bus naar de buiten opvang. Hier hadden ze een klein houten huisje boven op de heuvel en heel veel natuur. De kinderen verbleven grotendeels buiten.

Tussen de middag kregen de kinderen warm eten, hierdoor leerden ze verschillende smaken kennen. Tussendoor kregen ze groente, fruit en broodjes. Suiker kregen ze niet, dit was omdat ze thuis al genoeg suiker kregen en dit op de kinderopvang niet nodig was.

Wat ik meeneem naar mijn gastouderopvang:

  • Veel naar buiten
  •  Met simpele dingen activiteiten bedenken, meestal vinden ze dit leuker dan een knutselwerkje wat al bijna voor ze is klaargemaakt.
  • Veel zelf laten doen en bedenken, pas als ze er echt niet uitkomen bijspringen, maar niet voor zeggen. Het is belangrijk dat ze zelf met een oplossing komen.
  • Met thema’s werken, zodat er altijd wat te doen is
  • Niet achter de tv of computer.
  • Vaste tijden aan tafel en hier gezellig met elkaar praten.
  • stimuleren om veel met elkaar te praten en overleggen

Mijn gezin

Mijn partner is Elwood Klapwijk, is erg handig en heeft bijna de hele kinderopvang verbouwd.

Hij heeft zijn eigen schildersbedrijf E&R schilderwerken

Ivar is mijn zoontje van 3 jaar oud, hij vind het reuze gezellig om te spelen met zijn vrienden op de opvang en helpt mij altijd erg goed mee.

Mare is mijn dochter en zit sinds kort ook bij ons op de opvang. Ze is een vrolijk tevreden meisje en vindt het erg gezellig met de andere kindjes.

Marley is onze hond, toen ik net begon als gastouder, kregen wij haar als puppy. Ze komt af en toe even gedag zeggen en gaat altijd met ons mee naar het bos of naar een speeltuintje.